Expositie

Steengoed Ikebana

Zaterdag 27 en zondag 28 oktober 2018

Steengoed Ikebana

De Sogetsu Branch Nederland organiseert in het weekend van 27 en 28 oktober 2018 een ikebana (Japanse bloemschikkunst) tentoonstelling in de steenfabriek in Gilze. Deze oude fabriek is een prachtige locatie voor het tentoonstellen van ongeveer 50 ikebanaschikkingen van 48 ikebanisten uit Nederland en België. Deze zij zowel binnen als buiten te bezichtigen.

Expositie bezoeken
Zaterdag 27 en zondag 28 oktober 11.00 – 17.00 uur
Beide dagen zijn er demonstraties om 12.00 en 15.00 uur

Steenfabriek
Steenfabriek 7, Gilze
Gratis toegang

Meer informatie
www.sogetsubranchenederland.nl
www.steenfabriek-gilze.vpweb.nl

Ikebana

Ikebana is een bloemschikkunst die zijn oorsprong heeft in Japan en wordt al eeuwenlang beoefend. Bij een ikebana schikking is niet alleen de leegte in de schikking belangrijk, maar ook de harmonie tussen de materialen, de eenvoud, de asymmetrie, het gevoel voor de natuur en de vergankelijkheid.

Ikebana is een kunstvorm die zowel klassieke als moderne stroming uitvoeringen kent. Sogetsu ikebana is een moderne stroming bennen de ikebana. Hier wordt niet alleen gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, ook niet natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld: ijzer, steen, glas, plexiglas worden toegepast. Het is hierbij belangrijk dat de verschillende materialen volledig in harmonie zijn met elkaar.