Workshop

Planten tekenen

Zondag 3 maart 2019, 14.00 - 15.00 uur

Ws Planten Tekenen

Leer beter naar planten kijken en maak uw eerste botanische kunstwerk.

Is het wel eens opgevallen hoe verschillend bladeren zijn? Hoe elegant bloemblaadjes hangen? Japanse kunstenaars zijn meesters in het vastleggen ervan, maar westerse botanisch kunstenaars ook. Deze twee werelden komen samen in de collectie van Siebold en in de workshop “Planten tekenen met Naturalis”.

Samen met een educatief medewerker van Naturalis leert u uw eigen onontdekte tekentalenten kennen. U zult voorbeelden zien van illustraties uit de Siebold-collectie en leert nauwkeuriger kijken, daarna gaat zelf aan de slag met sepia-inkt.

Neem uw kinderen/kleinkinderen mee, want deze workshop is leuk voor jong en oud. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor de workshop. Graag reserveren via onderstaand formulier.

Datum: Zondag 3 maart 2019, 14:00 – 15:00 uur
Kosten: € 10,- (excl. museumentree, inclusief materiaal kosten)
Maximumcapaciteit: 10 personen
Reserveren: Via onderstaand formulier

Begin 19e eeuw verzamelde Philip Franz von Siebold honderden Japanse objecten, flora, fauna en tekeningen. Deze verzameling is van onschatbare waarde. Tegenwoordig wordt een groot gedeelte van deze uitgebreide Siebold-collectie beheerd door Naturalis Biodiversity Center. Mede hierdoor is er een nauw samenwerkingsverband tussen Japanmuseum SieboldHuis en Naturalis Biodiversity Center.