Aktivität

Nationale Museumweek

10 t/m 15 april 2018, 10.00 - 17.00 uur

Nationale Museumweek

Tijdens de vierde Nationale Museumweek zetten de Nederlandse musea ons cultureel erfgoed, onze museale schatten, #OnsEchteGoud een week lang extra in de schijnwerpers. Ook in Japanmuseum SieboldHuis is er veel moois te ontdekken.

Ontdek ons #echtegoud uit de collectie van Philipp Franz von Siebold. In de Panoramakamer vindt u een deel van zijn enorme collectie. Tussen de bijna 800 objecten staan de symbolen van twee religies gebroederlijk naast elkaar. De spiegel stond ooit op een Shintoïstisch altaar en symboliseert de zonnegodin. Daarnaast een draagbaar altaartje, met daarin een boeddhabeeldje. Deze voorwerpen staan naast elkaar, zoals in Japanse Shinto- en Boeddhistische tempels ook vaak bij elkaar staan.

Onsechtegoud

Beluister de gratis audiotour en kom meer te weten over de topstukken uit de Siebold-collectie. Op de eerste en tweede verdieping ontdekt u kostbare pronkstukken, zoals zwaarden, kamerschermen, kimono en helmen in de tijdelijke tentoonstelling 'De gemaskerde krijger. Het strijdtoneel van de samurai'. Sta oog in oog met tientallen karakteristieke maskers en gedecoreerde wapenrustingen die met trots door de samurai op het strijdtoneel werden gedragen.

Op zondag 15 april geeft Ellis van Maarseveen de kleurrijke lezing 'Krijgers gaan ook naar het theater'.
Actrice, theatermaker en Japans theaterkenner Ellis van Maarseveen legt in deze lezing de link tussen twee pilaren van de Japanse cultuur: Samurai en traditioneel theater.

Tijdens de Nationale Museumweek is de toegang voor Japanmuseum SieboldHuis volgens het reguliere tarief.
Met de Museumkaart vrij entree. (Op maandag 9 april is het museum gesloten)

Klik hier voor meer informatie over de Nationale Museumweek