Festival

Nacht van Kunst en Kennis

Zaterdag 16 september, 19.00 - 01.00 uur

Nacht Van Kunst En Kennis Logo

Ga mee op ontdekkingsreis tijdens de Nacht van Kunst & Kennis! Voor een ontdekkingsreis hoef je geen verre zeeën over te varen of naar de maan te vliegen. Tijdens de Nacht van Kunst & Kennis kun je op expeditie in Leiden!

Op 16 september 2017 nemen wetenschappers, theatermakers, muzikanten en kunstenaars jou mee op hun zoektocht naar onbekende werelden. Op de beroemde gracht Rapenburg openen locaties speciaal voor jou hun deuren. Ben je er klaar voor? Ga mee op reis en ontdek een nieuwe wereld tijdens de Nacht van Kunst & Kennis!

Dit jaar zullen wederom het Academiegebouw, de Hortus Botanicus, de Oude Sterrewacht en het Rijksmuseum van Oudheden hun deuren openen. Nieuwe locaties zijn dit jaar Japanmuseum SieboldHuis de sociëteit van LVVS Augustinus en het Pieterskerkplein
waar je een kijkje kunt gaan nemen! Zo vormen alle locaties samen met het Rapenburg een knus festivalgebied.

Wat kun je dit jaar verwachten? Leids onderzoek leert ons dat rappers en schrijv ers niet voor elkaar onderdoen in uniek taalgebruik. Tijdens de Nacht van Kunst & Kennis bespreken we dit onderzoek over de Unieke Woordenschat met o.a. schrijver Ilja Leonard Pfeijffer. Daarnaast leren we over Canal Science met Stadswacht Aaf, theatervoorstelling Disconnect, zet ons aan het denken over de onvermijdelijke vooruitgang, we checken hiphopteksten met de Rapfactchecker en genieten van de prachtige liedjes van de Antwerpse singersongwriter Tamino.We gaan op expeditie met Eddie the Eagle, dansen op de beats van Altın Gün, luisteren naar de fluisterelectronica van Luwten en leren over poep met microbioloog Ed Kuijper.

Klik hier voor het volledige programma en meer informatie

Datum: 16 september 2017
Tijden: 19.00 - 01.00 uur

Voorverkoop: EUR 17,50
Deur: EUR 20,-
Studenten: EUR 15,-
&-Cultuurkaarthouders: EUR 12,50
> Met een kaartje heb je ook toegang tot de afterparty bij LVVS Augustinus

Afke Manshanden Sfeer 1 Lr