Collegereeks voor kinderen

MuseumJeugdUniversiteit 2017

Zondag 10 september t/m 10 december, 11.00 - 12.00 uur

Logo Mju

Deze collegereeks is vol. Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar. Ben jij helemaal fan van Japans eten, anime, manga of de oude samoerai? Wil je daarover meer te weten komen dan je op school leert? Dan is de MuseumJeugdUniversiteit geknipt voor jou! Tijdens de collegereeksen vertellen echte wetenschappers wat je altijd al had willen weten. In het SieboldHuis leer je uiteraard alles over Japan.

DEZE REEKS IS VOL. Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor deze colleges want er zijn geen plaatsen meer beschikbaar.

Allerlei musea in heel Nederland organiseren elk half jaar een reeks colleges, speciaal voor nieuwsgierige kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Echte experts en wetenschappers geven antwoord op de leukste, gekste, bijzonderste en spannendste vragen.
Dit najaar start er weer een collegereeks waarin experts vertellen echte wetenschappers wat je altijd al had willen weten. In het SieboldHuis leer je uiteraard alles over Japan.

Voor wie? Alleen voor kinderen van 8 t/m 12 jaar
Kosten? €20,- voor de reeks van 4 colleges
Wanneer? Elke 2e zondag van de maand, van 11.00 - 12.00 uur

Hoe Overleef Ik Japan

Hoe overleef ik Japan?

Heb je weleens foto’s van Japan gezien? Het is een heel ander land dan Nederland met een andere taal, ander eten en andere gebruiken. Leven in Japan als Nederlander is daarom wel even wennen! Japanoloog en directeur van Japanmuseum SieboldHuis Kris Schiermeier weet alles over Japan. Tijdens dit college geeft zij tips over het leven als buitenlander in Japan.
Expert:
Kris Schiermeier

Wat Vertellen De Kaarten Uit Japan

Wat vertellen landkaarten uit Japan?

Met je TomTom vind je overal de weg. Maar hoe ging dat vroeger? Hoe vond je de weg in het oude Japan? Wat is het verschil tussen Nederlandse en Japanse landkaarten en hoe werden de eerste landkaarten gemaakt? Je ontdekt het in dit college van Drs. Martijn Storms.
Expert:
Martijn Storms

Hoe Maak Je Een Manga

Hoe maak je een Manga?

Wat is Manga eigenlijk, hoe is het ontstaan en nog het meest belangrijk: hoe teken je een Mangafiguur? Peter van der Toorn leert je alles over manga. Hij won in 2014 de Dutch Manga Awards met een korte mangstrip. In dit college ga je onder zijn leiding zelf aan de slag en leer je stap voor stap hoe je een mangafiguur moet tekenen.
Expert:
Peter van der Toorn

Samurai

Welke samoerai schuilt er achter het masker?

Wil je meer weten over de stoere krijgers in Japan? Waarom waren zij de enige die zwaarden mochten dragen? De samoerai hebben indrukwekkende harnassen, helmen en maskers, maar die hebben ze niet alléén voor bescherming. De maskers hebben nog een functie. Dr. Bas Verberk vertelt je in dit college alles over de machtige krijgers.
Expert:
Bas Verberk

DEZE REEKS IS VOL.
Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor deze colleges want er zijn geen plaatsen meer beschikbaar.