Workshop

Kokeshi

Zaterdag 29 juli, 14.00 - 15.00 uur

Portfolio Kokeshi

Laat u inspireren door de tentoonstelling 'Tōhoku Girls. Kokeshi-poppen uit Japan' en ga zelf aan de slag in deze workshop, waar u uw eigen popje zal beschilderen.

Deze zomer toont Japanmuseum SieboldHuis een grote privécollectie traditionele Kokeshi-poppen. De karakteristieke handgemaakte houten poppen tonen de liefde en ambachtelijke vaardigheden van de poppenmakers uit Tōhoku. Op het eerste gezicht lijken de poppen allemaal op elkaar. Elke dame heeft de onmiskenbare simpele en cilindrische vorm. Maar de oplettende kijker ontdekt als snel de elf verschillende stijlen en de grote diversiteit in kleur, vorm, grootte, beschildering en karakter.

De afgelopen 200 jaar wordt dit specialistische houtbewerkersambacht van generatie op generatie doorgegeven. Elke kokeshi is uniek en door haar charme al jaren geliefd in Japan. Laat u inspireren door 'Tōhoku Girls. Kokeshi-poppen uit Japan' en ga zelf aan de slag in deze workshop, waar u uw eigen versie zal maken geïnspireerd op de traditionele houten poppen uit de tentoonstelling.

Kokeshi zijn vaak met bloemen beschilderd en tijdens de workshop komt u meer te weten over de symbolische waarden van verschillende bloemen in de Japanse cultuur. Daarna schilderen we onze eigen kokeshi, die u mee naar huis kunt nemen als een zelfgemaakt en dus uniek souvenir.

20160922 155055

Datum: Zaterdag 29 juli 2017, 14.00 – 15.00 uur
Kosten:
€10,- (excl. Museumentree. Inclusief materiaalkosten)
Maximumcapaciteit: 10 personen
Aanmelden:
Via onderstaand formulier
(Deelname alleen mogelijk via reservering)

Mardie Feikens

Mardie Feikens

Mardie Feikens is gek op Japan, handwerken en alles waar deze twee dingen elkaar overlappen. Met haar bedrijf "Hanabachi" verzorgt ze Japan gerelateerde creatieve workshops. Waaronder origami, kumihimo, Japans inpakken, kokeshi schilderen en katazome.