Demonstratie

Japanse theeproeverij

9 en 10 december 2017

Sam 6477

Op zaterdag 9 en zondag 10 december organiseert Japanmuseum SieboldHuis samen met Ohyama Seichaen en J-PORT een Japanse theeproeverij. U bent welkom om verschillende Japanse thee te proeven en de bijzondere smaak van de thee uit het zuiden van Japan te ontdekken.

De Japanse theeboer de heer Ohyama bereidt de thee en vertelt meer over de productie van thee en over hoe je een lekker kopje Japanse thee zet. Loop binnen en vraag alles wat u over Japanse thee wil weten. Geniet van een kop heerlijke, echte Japanse thee. Na afloop kunt u in de winkel van Japanmuseum SieboldHuis deze thee kopen.

Sam 6354

Toen Nagasaki tijdens de Edo periode (1603-1868) de enige Japanse haven was waar buitenlandse handel kon plaatsvinden, bevond Higashi-Sonogi zich op een belangrijk kruispunt van de Nagasaki Kaido weg. Deze weg verbond Nagasaki met Edo (het huidige Tokio) en de Hirado Kaido weg tussen Hirado en andere regio’s in Kyushu. Het was een levendige stad waar veel mensen door passeerden, inclusief feodale heren op weg van en naar Edo, en Nederlandse handelaren.

Terwijl de consumptie van Japanse thee in Japan afneemt, is de afgelopen jaren de buitenlandse interesse in Japanse thee flink gegroeid. Een jonge generatie theeboeren, van al sinds generaties lang bestaande theefamilies, hebben zich verenigd in de Tsunagu Sonogi Tea Farmers (www.sonogitea.com). Een van deze theefamilies is Ohyama Seichaen. De heer Ohyama en Renee Pompen van J-PORT zullen bij deze proeverij aanwezig zijn om u kennis te laten maken met de Japanse thee en de Tsunagu Sonogi Tea Farmers.

Datum:
9 december 2017, inloop tussen 13.00 – 15.00 uur
10 december 2017, inloop tussen 11.00 - 16.00 uur
Kosten: Gratis (excl. museumentree)
Reserveren: Niet nodig