Online lezing

Japanse bomen in Leiden

Dinsdag 29 juni 2021, 13.00 - 13.45 uur

Niek Bavelaar Japanse Cipres

Foto: Niek Bavelaar, Japanse cipres

Bioloog Rinny Kooi geeft een online lezing over de Japanse bomen in Leiden.

In Leiden zijn veel Japanse bomen te vinden. Een aantal bomen is ingevoerd door Philipp Franz von Siebold en groeien nog steeds in de Leidse Hortus botanicus. Door de jaren heen zijn er ook Japanse bomen door anderen ingevoerd. Dat gaat zelfs terug naar een periode dat Siebold nog niet in Japan was geweest, tot in 2020 met de aanplant van de Vredesboom. Deze lezing gaat niet alleen over de biologische eigenschappen van de ingevoerde bomen, maar vertelt ook een stukje geschiedenis over de invoering van de bomen. Dat maakt het extra boeiend!

De lezing zal opgenomen worden, dus bij technische problemen kunt u de lezing op een later moment terugkijken. U kunt vragen stellen viade chat, die de spreker na afloop van de lezing zal beantwoorden.

Wilt u deelnemen? Meld u dan aan via onderstaande knop 'Aanmelden'.
Na registratie ontvangt u een deelname link, waarmee u via de browser op uw computer, tablet, laptop of smartphone de lezing kunt bekijken. U hoeft hiervoor geen speciale programma's te downloaden of te installeren. De deelname-link is een kwartier voor aanvang van de lezing actief.

Online lezing: ‘Japanse bomen in Leiden’
Door:
Rinny Kooi
Datum:
Dinsdag 29 juni 2021, 13.00 – 13.45 uur
Kosten:
Gratis

De lezing is gratis; een vrijwillige bijdrage wordt uiteraard op prijs gesteld. U kunt doneren via onderstaande knop 'Doneer hier'.