Workshop

Japans inpakken

28 november 2021, 11.00 - 12.00 uur

Inpakken

De workshop is geannuleerd. Lukt het om met inpakpapier en één stukje plakband een cadeautje te verpakken?

Door met veel zorg en aandacht het product te verpakken tonen Japanners eerbied voor het product. Bij het geven van een cadeau toon je niet alleen eerbied voor het product, maar ook eerbied en respect voor de ontvanger van het pakje.

Het geven van geschenken is een van de belangrijkste rituelen uit het dagelijks leven in Japan. Er wordt dan ook veel zorg besteed aan het inpakken van cadeaus. Met veel aandacht voor detail worden de cadeaus verpakt met meerdere lagen papier, linten en strikken.

Lukt het om met inpakpapier en één stukje plakbandje een cadeautje te verpakken? Mardie Feikens leert je de fijne kneepjes van het Japanse inpakken. In de workshop ga je zelf aan de slag. Eerst met oefenpapier en verschillende formaten pakjes en uiteindelijk kun je met luxe pakpapier je eigen cadeau inpakken. Vergeet dus niet je cadeautje (in een doosje) mee te nemen.

Datum: Zondag 28 november 2021, 11.00 – 12.00 uur
Kosten: €12,50 (excl. museumentree. inclusief materiaalkosten)
Docent: Florence Stieber
DE WORKSHOP IS GEANNULEERD

Vanaf 6 november is een Coronatoegangsbewijs verplicht voor een bezoek aan het museum en bij activiteiten in het museum. Bekijk hier de coronamaatregelen voor een veilig museumbezoek.