Workshop

Japans inpakken

Zondag 2 december 2018, 14.00 - 15.00 uur

Japans Inpakken1

Wegens groot succes op herhaling! Lukt het om met inpakpapier en één stukje plakband een cadeautje te verpakken?

Door met veel zorg en aandacht het product te verpakken tonen Japanners eerbied voor het product. Bij het geven van een cadeau toon je niet alleen eerbied voor het product, maar ook eerbied en respect voor de ontvanger van het pakje.

Het geven van geschenken is een van de belangrijkste rituelen uit het dagelijks leven in Japan. Er wordt dan ook veel zorg besteed aan het inpakken van cadeaus. Met veel aandacht voor detail worden de cadeaus verpakt met meerdere lagen papier, linten en strikken.

Lukt het om met inpakpapier en één stukje plakbandje een cadeautje te verpakken? Mardie Feikens leert je de fijne kneepjes van het Japanse inpakken. In de workshop ga je zelf aan de slag. Eerst met oefenpapier en verschillende formaten pakjes en uiteindelijk kun je met luxe pakpapier je eigen cadeau inpakken. Vergeet dus niet je cadeautje (in een doosje) mee te nemen.

Mardie Feikens

Mardie Feikens

Mardie Feikens is gek op Japan, handwerken en alles waar deze twee dingen elkaar overlappen. Met haar bedrijf "Hanabachi" verzorgt ze Japan gerelateerde creatieve workshops. Waaronder origami, kumihimo, Japans inpakken, kokeshi schilderen en katazome.

Datum: Zondag 2 december 2018, 14.00 – 15.00 uur
Kosten: €10,- (excl. museumentree. inclusief materiaalkosten)
Maximumcapaciteit: 10 personen
Reserveren: Via onderstaand formulier