Aktivität

Japandag

Zondag 30 juni 2019

Japandag Hortus Overzee

Op zondag 30 juni 2019 staat Hortus Overzee in het teken van de Japanse cultuur tijdens de Japandag.

Een keer per jaar is het op de Hortus Overzee Japanse Zondag. Dit jaar zal dit plaatsvinden op 30 juni a.s. van 12.00 – 17.00 uur. Dan kunt u niet alleen de Japanse tuin bezoeken, maar nog veel meer Japanse indrukken op doen.

In de Themakas zijn dan vele vormen van Japanse kunst en cultuur te bewonderen, te kopen of te proeven. Bijvoorbeeld: Origami, Bonsai, Kimono’s, sushi, sake, Ikebana, lakwerk en meer.

Kijk voor meer informatie en het hele programma op de website van Hortus Overzee.

Japanse Zondag
30 juni 2019 12:00 - 17:00 uur
Toegang € 3,- (tot 12 jaar gratis)
Hortus Overzee, Soembastraat 83, Den Helder

Botanisch kassencomplex Hortus Overzee, in de binnenstad van Den Helder, is een exotische oase midden tussen de huizen van de Indische buurt.

Het thema van de Japanse Tuin in Hortus Overzee is “Ontmoeting der Stromen”.

De naam symboliseert de ligging van Den Helder, waar de Noordzee en de Waddenzee met elkaar verbonden worden door het Marsdiep. Ook verbindt de tuin de Oosterse en Westerse cultuur. Men kan er -rustig wandelend en zittend- genieten van karakteristieke elementen van het Nederlandse en het Japanse landschap. Het ontwerp van de tuin heeft een authentieke relatie met de Murin-an tuin die in de wereldberoemde Japanse tuinstad Kyoto is gelegen. In de tuin staan ondermeer Japanse prunussen die nergens anders in Europa zijn aangeplant.