Workshop

Ikebana. De Japanse bloemsierkunst

Zondag 17 december, 14.00 - 15.00 uur

Ikebana Workshop

Bloemen gekocht of gekregen? Pak eens wat anders dan dezelfde vaas bovenop de kast! Na het volgen van de Ikebanaworkshop, weet u dat er veel meer mogelijk is met bloemen.

Ikebana is een eeuwenoude Japanse bloemsierkunst en is ruim 600 jaar geleden ontstaan. Deze kunstvorm werd ook beoefend door de samurai. Bij Ikebana wordt veel aandacht besteed aan de compositie van de bloemen. Over elk bloempje, blaadje en steeltje wordt nagedacht, om een perfecte balans in de schaal of vaas te creëren. De bloemen worden door middel van zogenaamde kenzans, een soort kleine spijkerbedjes, op hun plek gehouden.

Er zijn verschillende stijlen in Ikebana. Elke stijl heeft zo zijn eigen regels en richtlijnen voor de compositie. Op zoek naar inspiratie en benieuwd naar deze stijlen? Doe mee met deze Ikebana-workshop en maak kennis met deze veelzijdige bloemsierkunst.

Datum: 17 december 2017, 14.00 – 15.00 uur
Kosten:
€25,- (excl. museumentree. inclusief materiaalkosten)
Maximumcapaciteit:
12 personen
Reserveren: Via onderstaand formulier

Tijdens de workshop werkt u met verschillende materialen en oefent u meerdere schikkingen. Na afloop van de workshop krijgt u de bloemen, steekschuim en een plastic bakje mee naar huis om thuis uw eigen schikking af te kunnen maken.

De ervaren docent Noriko van Lit-Suzuki is al ruim 30 jaar aangesloten bij de Ikebana Ohara school. Naast regulaire lessen geeft ze workshops en demonstraties. Regelmatig gaat Noriko terug naar Japan en volgt daar ikebana lessen.

Img 1291