• Aktivitäten

Online lezing

Prenten over de Chinees-Japanse en Russisch-Japanse oorlog: het nieuws verbeeld.

Dinsdag 31 augustus 2021, 13:00 - 13:45 uur

Oorlog drieluik

Met alle macht valt generaal Ōdera de Honderd-voet-klif aan bij Weihaiwei. Ogata Gekkō (1859–1920) , 1895, Privécollectie

Ontdek meer over de Chinees-Japanse en Russisch-Japans oorlog aan de hand van de werken van Ogata Gekkō en zijn tijdgenoten.

Kom meer te weten over de prenten van de Chinees-Japanse en Russisch-Japanse oorlog van Gekko en zijn tijdgenoten. Deze prenten passen in een lange Japanse traditie van verbeelding van het nieuws in prenten. Larisa Alwin zal tijdens haar lezing daarop ingaan. Zij zal ook de prenten in de context plaatsen van de verbeelding van het nieuws van deze twee oorlogen.

De lezing zal opgenomen worden, dus bij technische problemen kunt u de lezing op een later moment terugkijken. U kunt vragen stellen via de chat, die de spreker na afloop van de lezing zal beantwoorden.

Wilt u deelnemen?
Meld u dan aan via onderstaande knop 'Aanmelden'.
Na registratie ontvangt u een deelname link, waarmee u via de browser op uw computer, tablet, laptop of smartphone de lezing kunt bekijken. U hoeft hiervoor geen speciale programma's te downloaden of te installeren. De deelname-link is een kwartier voor aanvang van de lezing actief.

Online lezing: 'Prenten over de Chinees-Japanse en Russisch-Japanse oorlog: het nieuws verbeeld
Door:
Larisa Alwin
Datum:
Dinsdag 31 augustus 2021, 13.00 – 13.45 uur
Kosten:
Gratis

De lezing is gratis; een vrijwillige bijdrage wordt uiteraard op prijs gesteld. U kunt doneren via onderstaande knop 'Doneer hier'.