Markt

Japanmarkt 2018

Zondag 20 mei 2018, 12.00 - 17.00 uur

Japanmarkt

Laat u verleiden door meer dan 75 verschillende kramen met een breed aanbod van Japanse waren. Maak kennis met alle facetten van de rijke, diverse Japanse cultuur en historie. Loop langs prachtige prenten, bonsai-boompjes en kimono’s. Of laat u verrassen door de moderne Japanse cultuur met manga, anime, J-POP en Cosplay. Stil vervolgens de lekkere trek op het Foodcourt op de Groenhazengracht en kies voor de welbekende sushi of proef nieuwe gerechten zoals takoyaki!

Op zondag 20 mei van 12.00 tot 17.00 uur organiseert Japanmuseum SieboldHuis voor de elfde keer de Japanmarkt in Leiden. Na de feestelijke en drukbezochte lustrumeditie van afgelopen jaar zal de Japanmarkt ook dit jaar een groot deel van het Rapenburg en de Groenhazengracht beslaan. In 2000 bezocht de Keizer van Japan tijdens een staatsbezoek aan Nederland het SieboldHuis. Ter herinnering aan dit bezoek en zijn wandeltocht over het Rapenburg organiseert Japanmuseum SieboldHuis de Japanmarkt.

Beleef de Japanse cultuur op z’n leukst!

Sfeerimpressie Japanmarkt 2017

Japanmuseum SieboldHuis | Japanmarkt 2018
Zondag 20 mei | 12:00 – 17:00 | Rapenburg en Groenhazengracht, Leiden

Programma Japanmuseum SieboldHuis

 • Opening Japanmarkt
  In aanwezigheid van de ambassadeur van Japan Hiroshi Inomata wordt om 12.00 uur de elfde Japanmarkt 2018 groots geopend door Kris Schiermeier, directeur van Japanmuseum SieboldHuis. De opening wordt voorafgegaan door een oorverdovend optreden van de taiko-drums.
 • Museum
  Breng tijdens de markt ook zeker een bezoek aan Japanmuseum SieboldHuis, de organisator van de markt. In het SieboldHuis heeft u de laatste kans om ‘De gemaskerde krijger. Het strijdtoneel van de samurai’ te bezoeken. In deze indrukwekkende tentoonstelling spelen de maskers van de beroemde samurai en de maskers uit het nō-theater de hoofdrol. Het merendeel van de tentoongestelde stukken zijn nog niet eerder vertoond aan publiek. Speciaal voor kinderen is er een spannende rondleidingen door een samurai!
  Maak vervolgens op de binnenplaats van het SieboldHuis een leuk aandenken in de Cosplay Photo Booth. Sluit vervolgens aan bij een speedrondleiding langs de hoogtepunten uit de vaste collectie en ga terug in de tijd, naar het Japan van bijna tweehonderd jaar geleden.
 • Japanse Vechtsportdemonstraties & Festivaldans Yosakoi
  Voor spektakel kunt u aan het einde van de marktroute binnenlopen bij het Rijksmuseum van Oudheden, schuin tegenover Japanmuseum SieboldHuis. Daar worden gedurende de hele middag vechtsportdemonstraties gehouden. Deze worden afgewisseld door energieke optredens van de Leidse dansgroep Raiden Yosakoi. Zij voeren een wervelende Japanse festivaldans op!
 • Kinderen
  Voor de kleinste bezoekers van de Japanmarkt zijn er verschillende activiteiten, zoals het schminken bij de Sieboldkraam.
 • Rondvaart
  Bekijk Leiden vanaf het water tijdens de Japanmarkt! Stap tussen 13.00 uur en 16.00 uur aan boord bij de Leidse Rederij en vaar langs de Japanmarkt en andere voor Siebold belangrijke plekken.
  De rondvaart zal vertrekken aan het einde van de marktroute, tegenover het Rijksmuseum van Oudheden, en kost €5,- contant af te rekenen bij de schipper!

E-tickets
Voorkom lange wachtrijen bij het museum. Koop uw toegangsbewijs vooraf.
U kunt deze kopen via onze website

Toegang tot de markt is gratis, met uitzondering van musea. Hier gelden de vaste entreeprijzen van de musea.

Op zaterdag 12 mei was Japanmarktcoördinator Jiska Post te gast bij het radioprogramma Cultuur 071 op Sleutelstad. Hier ging hij in gesprek met de presentatoren over het programma van Japanmarkt 2018.

Beluister hier (vanaf 5:10 Min.) het interview terug.

Mede mogelijk gemaakt door

Astellas Logo 4 C Tag
Djoser Logo
Dujatlogo Small

Komt u met de auto? Dan kunt u ook parkeren in de nieuwe Parkeergarage Lammermarkt

Label Parkeergarage Lammermarkt V3 Zwart Rgb