Online lezing

De wereld van Kunichika en Gekkō

Dinsdag 27 juli 2021, 13:00 - 13:45 uur

Kunichika

Ichikawa Danjūrō IX als de geest van Akugenta Yoshihira uit de serie: Nieuwe stukken in de Meijiza: Bij de waterval van Nunobiki in Sesshū. Toyohara Kunichika (1835–1900)

Kom meer te weten over de overeenkomsten en verschillen tussen de werken van Toyohara Kunichika en Ogata Gekkō tijdens deze lezing van Arendie Herwig-Kempers.

Deze lezing gaat over zowel de overeenkomsten als verschillen in stijl van beide Meiji-kunstenaars. Arendie Herwig-Kempers zal tijdens haar lezing verder ingaan op het kleurgebruik, de onderwerpen en ook het kabuki-theater. De kunstenaar Toyohara Kunichika is vooral bekend om zijn acteursportretten.

De lezing zal opgenomen worden, dus bij technische problemen kunt u de lezing op een later moment terugkijken. U kunt vragen stellen via de chat, die de spreker na afloop van de lezing zal beantwoorden.

Wilt u deelnemen?
Meld u dan aan via onderstaande knop 'Aanmelden'.
Na registratie ontvangt u een deelname link, waarmee u via de browser op uw computer, tablet, laptop of smartphone de lezing kunt bekijken. U hoeft hiervoor geen speciale programma's te downloaden of te installeren. De deelname-link is een kwartier voor aanvang van de lezing actief.

Online lezing: ‘De wereld van Kunichika en Gekkō’
Door:
Arendie Herwig-Kempers
Datum:
Dinsdag 27 juli 2021, 13.00 – 13.45 uur
Kosten:
Gratis

De lezing is gratis; een vrijwillige bijdrage wordt uiteraard op prijs gesteld. U kunt doneren via onderstaande knop 'Doneer hier'.