Actueel - Archief

Leids Film Festival

26 en 27 oktober 2012

Het laatste weekend van oktober staat in het teken van Japanse films. Beleef twee avonden lang Japanse horror op vrijdag 26 en zaterdag 27 oktober 2012.

Natuurlijk kan er tijdens de films genoten worden van de meest verse sushi van Taji the Chef.

Vrijdag 26 oktober

19.00 – 20.30 uur

Skeletons in the Closet
The Enigma of Japanese Horror

90 min/ HD/ 2010/ Documentaire

Japanse horror is een wereld fenomeen. Maar waar komt die fascinatie vandaan voor J-horror? De oorsprong van J-horror kan worden herleid tot de klassieke spookverhalen uit de Edo-periode die bekend staan als Kwaidan.

The Skeleton in the Closet zal de buitengewone duizend jaar oude geschiedenis van het bovennatuurlijke proberen te ontrafelen.
 

21.00 – 23.00 uur

Battle Royale
Regisseur: Kinji Fukasaku, Kenta Fukasku

114 min / HD / 2000

Battle Royale is een controversiële Japanse film uit 2000 gebaseerd op een boek van Koushun Takami. Een schoolklas bestaande uit 42 leerlingen wordt op een eiland gezet met maar 1 doel: Zorgen dat er na 3 dagen nog maar één persoon leeft. Elke deelnemer wordt voorzien van een basispakket dat een wapen, een landkaart met kompas, water en brood bevat. De wapens lopen uiteen van pannendeksel tot gps en van zwaard tot pistool.
 

Zaterdag 27 oktober

'Kaidan Horror Classics'

18.00 - 20.40 uur

Vier verhalen geschreven door Japanse literaire grootheden. Vier gerenommeerde Japanse regisseurs. Levendig, beangstigend mooie verhalen over de duisternis van het menselijk hart.

The Arm
Regisseur: Ochiai Masayuki

44 min/HD/ gebaseerd op een verhaal van Kawabata Yasumari

“Ik vind het niet erg om je vannacht mijn arm te lenen”, zegt het meisje. Ze verwijdert haar rechterarm en geeft dit aan de man…. Het is een ongebruikelijk verstikkende nacht waar in een goedkoop en eenzaam appartement realiteit en illusie beginnen te versmelten.

The Whistler
Regisseur: Tsukamoto Shinya

36 min/RED/HD/ gebaseerd op een verhaal van Dazai Osamu

Itsue is 18 jaar oud. Haar dokter heeft haar verteld dat ze nog 100 dagen te leven heeft. Yukio spendeert haar dagen met het verzorgen van haar kleine zusje. Op een dag vindt Yuko een pakketje anonieme brieven geadresseerd aan Itsue. Van wie komen ze en waarom?

The Nose
Regisseur: Lee Sang-il

34 min / HD / gebaseerd op een verhaal van Akutagawa Ryunosuke

at als ik iets had wat ik moest verbergen voor anderen? In de Heianperiode in Japan (8e-12e na Christus) probeert de monnik Zenchi een kind te redden uit de rivier, maar wanneer het kind de neus ziet die Zenchi probeert te verbergen duwt hij het kind weg.

The Days After
Regisseur: Kore-eda Hirokazu

51 min / 5D / HD / gebaseerd op een verhaal van Murou Saisei

Op een dag komt Hyotaro terug. Bij het zien van hun zoon, zijn de ouders van Hyotaro dolblij. Alsof ze tijd moeten goedmaken, wordt hij compleet verwend. Helaas moet de jongen elke nacht “terug”. Wat als hij nooit meer terugkomt? En is hij wel echt hun lieve zoon? Het rare en serene verhaal van een familie die de dagen doorbrengt met de zoon die schijnbaar in hun leven is teruggekeerd.

strooigoed2

Copyright 2016, Japanmuseum SieboldHuis, Alle rechten voorbehouden. Website ontwikkeld door PixelDeluxe Interaction Design Rotterdam