Actueel - Archief

Japanmarkt 2015

Zondag 24 mei, 12.00 - 17.00 uur

Japanmarkt in Leiden!

In 2000 bezocht de Japanse keizer het Rapenburg. Ter herinnering organiseert Japanmuseum SieboldHuis voor de achtste keer de Japanmarkt met als thema “kimono”! Bewonder de schoonheid van de traditionele kleding en bezoek de vele kraampjes met Japanse culturele en culinaire waren, zoals prenten, kimono's, porselein en andere typisch Japanse producten. Proef sushi, takoyaki en sake. Ook voor fans van de moderne Japanse popcultuur, zoals cosplay, manga en anime merchandise, is er genoeg te doen. Op deze dag beleeft u de Japanse cultuur op zijn leukst!

Zondag 24 mei | 12:00 – 17:00 | Rapenburg, Leiden

Programma Japanmuseum SieboldHuis

Opening Japanmarkt
Om 12:00 wordt de Japanmarkt feestelijk geopend door directeur van Japanmuseum SieboldHuis, Kris Schiermeier, in aanwezigheid van de ambassadeur van Japan, dhr. Masaru Tsuji.

Kinderactiviteiten
Voor kinderen is er in het museum van 12:00 tot 17:00 van alles te beleven. Ze kunnen zich laten schminken, op speurtocht door het museum, zich verkleden in kimono’s en aan de slag bij de knutseltafel. Ook kunnen ze sjoelen met sushi!

Traditionele muziekoptredens
Gitaarensemble Hambre Y Sed speelt traditionele Japanse muziek op de binnenplaats van het museum. Optredens om: 12:30, 13:30 en 15:30.

Cosplay fotosessies
In de museumtuin brengen professionele cosplayers uw favoriete anime en manga figuren tot leven! Uiteraard kunt u hen alles vragen over cosplay en met ze op de foto! Fotomomenten om: 13:30, 15:00 en 16:00.

Tentoonstellingen
Naast de vaste collectie van Japanmuseum SieboldHuis kunt u ook de tijdelijke tentoonstellingen ‘Zijden Pracht’ en ‘Textiel: reflectie op de Siebold-collectie’ bekijken. Bezichtig zestien bijzondere kimono’s uit de Kubota collectie en bekijk unieke kunstwerken geïnspireerd door Siebolds verzameling.

Op onze Facebook pagina ziet u een sfeerimpressie van Japanmarkt 2015. Of bekijk hier een filmpje gemaakt door www.leidseglibber.nl.

Meer informatie over de Japanmarkt? Stuur een e-mail aan Eva Trimp, coördinator Japanmarkt 2015 via japanmarkt@sieboldhuis.org

strooigoed1

Copyright 2016, Japanmuseum SieboldHuis, Alle rechten voorbehouden. Website ontwikkeld door PixelDeluxe Interaction Design Rotterdam