Actueel - Persberichten

Grootste Japanmarkt in Leiden ooit

31 mei 2011

Afgelopen zondag 29 mei stond het Rapenburg in Leiden vanaf het SieboldHuis tot en met de Hortus botanicus helemaal in het teken van de Japanmarkt 2011. Het was hiermee de grootste Japanmarkt ooit in Leiden. In het SieboldHuis werd een speciale benefietveiling gehouden voor Japan, met een opbrengst van €1520 euro voor de wederopbouw van het cultureel erfgoed in de gemeente Sendai.

Elk jaar organiseert het SieboldHuis de Japanmarkt ter herinnering aan het bezoek van de Japanse keizer op 25 mei 2000. Tijdens deze vierde editie was er veel aandacht voor de ramp in Japan. Japanmuseum SieboldHuis besteedde eerder al aandacht aan de rampzalige gebeurtenissen in Japan met de Actie voor Japan om 1000 kraanvogels te vouwen. Tijdens de Japanmarkt konden bezoekers van de markt op de foto met kleurrijke cosplayers, meiden gehuld in kleding volgens een moderne Japanse kledingstijl. Zij trokken veel bekijks en haalden in totaal €160 voor het goede doel op. Ook 6 kraamhouders haalden geld op voor de slachtoffers in Japan, waaronder Japanse studenten die dit jaar in Leiden studeren. Zij haalden €568 op met de verkoop van Japanse curry.

In het Rijksmuseum van Oudheden demonstreerden acht Leidse sportscholen vele verschillende Japanse vechtsporten, waaronder aikido, kenjutsu, naginata (zwaardvechtkunst) en jiu-jutsu. Ruim 880 bezoekers kwamen hierop af.

Volgend jaar viert de Japanmarkt in Leiden groots haar 1e. De voorlopige datum is 27 mei 2012. Meer informatie is te zijner tijd op onze website te vinden.

Voor de pers


Lees het persbericht online hier
Download de persfoto's hier (copyright SieboldHuis)

 

strooigoed8

Copyright 2016, Japanmuseum SieboldHuis, Alle rechten voorbehouden. Website ontwikkeld door PixelDeluxe Interaction Design Rotterdam